Sveiki atvykę į Vilniaus r. specialiųjų pedagogų ir logopedų internetinę svetainę


Atsisveikinimas vasaros atostogoms

2015-06-16

Gerbiamieji Vilniaus rajono logopedai, specialieji pedagogai ir svečiai,

Ačiū Jums visiems už tai, kad buvote ir esate su mumis.

Mūsų internetinė svetainė ir mes visi norime nuolat tobulėti, būti modernesni, nepriklausomi nuo permainingų darbo sąlygų ir nuotaikos, bet tam reikia tinkamai pasiruošti, o visų pirmiausia gerai pailsėti prieš naujus 2015-2016 m.m.

Linkime visiems geros, smagios vasaros! Lauksime Jus sugrįžtančius 2015 m. rugsėjo mėn.

 

Iki pasimatymo.

Pagarbiai,

Ana Pavilovič-Jančis


Gerb. Vilniaus r. specialieji pedagogai ir logopedai,

Dėkoju visiems už aktyvų dalyvavimą, išsakytas idėjas, pageidavimus 2015 m. birželio 10 d. bendro mūsų susitikimo metu. Dėkoju už Jūsų kūrybingumą, iniciatyvumą, darbštumą. Esate tie, be kurių rankų ir širdies neturėtumėme tokių gerų darbo rezultatų.

Ačiū Jums!!!

Pagarbiai, Ana Pavilovič-Jančis

2015-06-16


„Pagalbos mokiniui efektyvumo ir kokybės plėtra, II etapas" (VP1-2.3-ŠMM-04-V-03-002) lėšomis  parengtos rekomendacijos pedagogams ir švietimo pagalbos specialistams

2015-05-29

„Naujosios (Z) kartos ugdymo pedagoginiai ir psichologiniai aspektai". Šios rekomendacijos parengtos  aprašo „Vaiko mokymosi procesų esminių aspektų identifikavimas" ir pravestų mokymų pedagogams ir mokymosi konsultantams pagrindu.

Rekomendacijas sudaro 2 dalys:

1. Naujosios (Z) kartos mokinių savybių ir ugdymo realybės sąryšingumo įžvalga: didaktinis diskursas.

2. Naujosios (Z) kartos mokinių mokymosi procesų psichologiniai aspektai.

Parengtos Rekomendacijos tėra orientyrai mokinių mokymosi procesų esminiams aspektams identifikuoti ir Naujosios (Z) mokinių kartos mokymosi efektyvumui didinti.

Rekomendacijos yra skirtos mokyklų pedagogams, tačiau jomis sėkmingai gali pasinaudoti ir švietimo pagalbos specialistai bei kiti, besidominantys naująja karta ar su ja dirbantys.

Rekomendacijos pedagogams ir švietimo pagalbos specialistams „Naujosios (Z) kartos ugdymo pedagoginiai ir psichologiniai aspektai"


I-asis rajoninis garsinės analizės konkursas „Paraidžiui“

 2015-05-06

2015 m. gegužės 5 d. pirmą kartą Vilniaus rajono pedagoginė psichologinė tarnyba ir specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinis būrelis organizavo garsinės analizės konkursą „Paraidžiui“, skirtą 7-8 klasės mokiniams, ugdomiems lenkų kalba. Dėkojame šio konkurso organizatoriams: Beatai Juknevičiūtei, Irenai Prokopovič, Danutai Stefanovič, Marijai Žydelienei ir Julitai Aleksandrovič.

Konkurso tikslas buvo lavinti mokinių taisyklingo ir aiškaus kalbėjimo, rašymo įgūdžius.

Sveikinimo žodžius atvykusiems pasakė Vilniaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Janina Klimaševska ir Violeta Purpurovič, kurios pasveikino dalyvius patekus į II-ąjį konkurso etapą ir palinkėjo jiems sėkmės.

Komisiją sudarė Violeta Purpurovič, Vilniaus rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, Česlava Urbanovič ir Irena Prokopovič, Vilniaus rajono pedagoginės psichologinės tarnybos specialistės, Danuta Stefanovič, Vilniaus rajono Juodšilių šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijos specialistė, Marija Žydelienė, Vilniaus rajono Šumsko pagrindinės mokyklos specialistė, Julita Aleksandrovič, Vilniaus rajono Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos specialistė ir Halina Pavilovič, Vilniaus rajono Šumsko pagrindinės mokyklos ir Vilniaus rajono Eitmeniškių pagrindinės mokyklos specialistė. Komisijos nariams teko nelengva užduotis – išrinkti geriausius. Prizines vietas pasidalino:

I vieta – Vilniaus rajono Šumsko pagrindinės mokyklos atstovas (parengė specialistė Marija Žydelienė);

II vieta – Vilniaus rajono Rukainių gimnazijos atstovė (parengė specialistė Beata Juknevičiūtė);

III vieta – Vilniaus rajono Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos atstovas (parengė specialistė Julita Aleksandrovič).

Sveikiname nugalėtojus ir linkime jiems sėkmės. Kiekvienas dalyvis buvo apdovanotas diplomais arba padėkos raštais ir simbolinėmis dovanėlėmis.

Visi atėję į konkursą mokiniai susidomėję atliko užduotis, o į organizatorių klausimą, ar norėtų dalyvauti panašiame konkurse dar kartą, nedvejodami atsakė „taip“. Taigi, tikimės, kad šis konkursas taps gražia tradicija ir sulauks dar didesnio susidomėjimo ateinančiais mokslo metais.

 

Beata Juknevičiūtė

Vilniaus rajono pedagoginės psichologinės tarnybos ir Vilniaus rajono Rukainių gimnazijos logopedė,

Vilniaus rajono švietimo įstaigų specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio narė


Vaikų kalbos, smulkiosios motorikos ir kūrybiškumo ugdymui skirtos priemonės
2015-05-06
Ir šiais mokslo metais norėčiau pasidalinti keliomis idėjomis- savo kurtomis priemonėmis, skirtomis ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kalbos, smulkiosios motorikos bei kūrybiškumo ugdymui.
Inga Baškauskaitė-Boronova

Daugiau skaitykite skiltyje "Geroji patirtis"



Konkursas "Pavasario simfonija"

2015-04-29

Konkurso dalyvių darbus galima apžiūrėti Vaikų ir jaunimo centre Vilniuje, pastato antrame aukšte. Darbai bus eksponuojami iki gegužės vidurio.

Mokinių darbus vertins Vaikų ir jaunimo centro meninio skyriaus darbuotojai.

 

Dėkojame konkurso organizatoriams, Vaikų ir jaunimo centro darbuotojams už suteiktą galimybę pasidžiaugti mūsų vaikų kūrybiškumu.

Daugiau nuotraukų rasite skiltyje "Paroda".


Konkurso organizatoriai:

Justina Valterė, Tatjana Lozovaja, Danuta Stefanovič, Irena Prokopovič

 


Leidykla "Raidynėlis" informuoja

2015-04-20

Leidykla "Raidynėlis" siūlo įsigyti priemones, kurios bus naudingos ugdant jaunesniojo amžiaus vaikus. 

Informuojame, kad taip pat galima užsakyti naują priemonę "Alfabet. Poznaję, układam i bawię się w słowa" lenkų kalba skirtą vaikų skaitymo įgūdžiams lavinti.
Priemone gali naudotis ikimokyklinio ugdymo įstaigų ugdytiniai, nulinių ir pirmų klasių mokiniai bei specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniai.

Priemonė planuojama išleisti gegužės mėn. Knygą bus galima įsigyti tik iš leidyklos “Raidynėlis”. Užsisakiusiems 10 vnt. ir daugiau, bus taikomos papildomos nuolaidos.

Informacja w języku polskim


Wydawnictwo "Raidy​nėlis" proponuje zamówić pomoc dydaktyczną "Alfabet. Poznaję, układam i bawię się w słowa" do nauki czytania w języku polskim.


Zestaw edukacyjny jest przeznaczony dla dzieci w wieku przedszkolnym jak też uczniów klas zerowych i perwszych oraz dzieci troski specjalnej.

Pomoc dydaktyczna będzie wydana w maju b.r. Można ją będzie nabyć wyłącznie za pośrednictwem wydawnictwa. Na zamawiających 10 i więcej egz. czekają specjalne zniżki.


Angelė Rinkevičienė
UAB "Raidynėlis"
Direktorė
El. p. raidynelis@gmail.com
Mob. +370 650 41077
www.raidynelis.lt
www.facebook.com/vaikamsRaidynelis

Download
"Raidynėlio" pasiūlymai
Leidykla Raidynelis leidiniai 2015 svie
Microsoft Excel Table 2.4 MB

Kviečiame pasidžiaugti mūsų kolegės Olgos suorganizuoto renginio akimirkomis. Straipsnį lenkų kalba rasite PL skiltyje.

 

2015-04-01


Konkursas "Paraidžiui"

2015-03-27

Kviečiame dalyvauti garsinės raiškos konkurse "Paraidžiui".

Daugiau informacijos žr. prisegtuose rinkmenose.

Konkurso organizavimo darbo grupė

Download
Image.jpg
JPG Image 454.4 KB
Download
Image (2).jpg
JPG Image 270.8 KB
Download
PARAIŠKA.doc
Microsoft Word Document 29.5 KB
Download
PRIEDAS_zodziai.odt.zip
Compressed Archive in ZIP Format 6.2 KB

Konkursas lenkų kalba

2015-03-26

Konkurs na łamańce językowe. Ośrodek Rozwoju Polskiej Edukacji za Granicą zaprasza do zabawy słowem. 

Daugiau skaitykite skiltyje PL


Vilniaus r. pedagoginės-psichologinės tarnybos direktorius Roman Juchnevič kviečia prisijungti prie akcijos "Pažadink savo smegenis"

2015-03-13


Akcija skirta vyresnių klasių mokiniams, kurie ruošiasi egzaminų/įskaitų sesijoms. Akcija vykdoma lenkų kalba, bet yra atvira visiems, kurie ją nors šiek tiek supranta.


Daugiau skaitykite skiltyje PL


Kviečiame į mokslinę-praktinę konferenciją „Aš galiu. Aš renkuosi”

2015-03-04




Pasaulinė Dauno sindromo diena 2015 metais Lietuvoje minima surengiant mokslinę-praktinę konferenciją „AŠ GALIU. AŠ RENKUOSI”. Renginys kovo 20 d. vyks VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose, Auditorijų korpuse, 1 auditorijoje (Santariškių g. 2, Vilnius).

Konferencija skirta įvairių specialybių vaikų ir suaugusiųjų gydytojams ir mokytojams, dirbantiems pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio, vidurinio, neformaliojo vaikų švietimo, specialiojo ugdymo ir profesinio mokymo programas.

Joje bus svarstoma Jungtinių tautų Neįgaliųjų teisių konvencijos įgyvendinimo, švietimo pagalbos klausimai. Dalyviai susipažins su BĮ Neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ filmuotu siužetu apie kūrybinę jaunuolių veiklą ir meninių darbų paroda. Bus pristatyta vaikų su negalia integracijos į bendrojo lavinimo ugdymo įstaigas  privalumai ir iššūkiai, atskleisti ikimokyklinio ugdymo įstaigų ugdymo tinkle „Vaikystės sodas“ taikomi metodai dirbant su vaikais, turinčiais Dauno sindromą.

Bus išduodami dalyvio pažymėjimai (4 val.).

Būtina išankstinė registracija iki kovo 18 d. internetu:
http://www.geneticahumana.lt/index.php?option=com_forme&fid=3

Programa
Med. m. dr. Aušra Matulevičienė
VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės
Santariškių klinikų
Medicininės genetikos centro gydytoja genetikė

Konfliktai su mokiniais: 5 būdai, kaip juos suvaldyti

2015-02-18


Pasak psichologės L. Juravičienės, mokykloje gali išlikti tik lankstūs, jautrūs, aktyviai klausytis mokantys ir norintys padėti vaikams žmonės. Jos teigimu, mokytojai dažnai pastebi konfliktų užuomazgas ir turi nusiteikimo neleisti jiems peraugti į konfliktus. 

Pasisemti patirties apie mokytojo ir mokinių darnų bendradarbiavimą ir konfliktų prevenciją  kviečia Pedagogų forumas „Pozityvus mokytojo ir mokinių bendravimas: ar tai (ne)įmanoma?“, rengiamas vasario 26 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. 

Daugiau informacijos ir registracija - ČIA​ 

(http://bit.ly/PEDAGOGU_FORUMAS)


Darbo grupių susitikimas Vilniaus r. pedagoginėje psichologinėje tarnyboje

2015-02-05

2015 m. sausio 29 d. Vilniaus r. pedagoginėje psichologinėje tarnyboje įvyko lenkų ir rusų kalbos įvertinimo kortelių darbo grupių susitikimas. Buvo svarstyti kalbos įvertinimo kortelių sudarymo aspektai. Aptarti rišliosios kalbos, gramatinės sandaros, žodyno, tarties, foneminio suvokimo, garsų analizės uždaviniai, siūlyti pavyzdžiai. Nutarta lenkų ir rusų kalbos įvertinimo korteles apipavidalinti iliustracijomis.

Džiaugiamės, kad Vilniaus rajono specialieji pedagogai ir logopedai aktyviai dalyvauja kuriant efektyvesnes priemones vaiko įvertinimui lenkų ir rusų kalbomis.

Straipsnio pirminis šaltinis www.vrsa.lt


 

Česlava Urbanovič

Beata Juknevičiūtė


Pagirių „Pelėdžiuko“ vaikų darželyje vaikai kuria savo abėcėlę

2015-02-04

Mūsų kolegė Pagirių „Pelėdžiuko“ vaikų darželio logopedė Inga Baškauskaitė-Boronova dalijasi nuorodą į savo straipsnį apie vykdomą projektą „Raideles po dvi, po vieną ir išmoksime kasdieną“. Straipsnį rasite čia


Mūsų kolegė Olga Černiavskaja kviečia pasidžiaugti įspūdžiais iš renginio, kuris vyko Rudominos lopšelyje-darželyje. Daugiau skiltyje PL.

2015-01-26


Mokiniai kviečiami dalyvauti konkurse „Mūsų žemė – praeityje, šiandien ir ateityje“

2015-01-06

Nuo sausio 1 d. vyksta Lietuvos ir Lenkijos moksleivių piešinių konkursas „Mūsų žemė – praeityje, šiandien ir ateityje“. Šių metų konkurso tema – „Sparnuotasis Žemės eksperimentas“.

Tradicija tapusiame ir jau devintąjį kartą mūsų šalyje vykstančiame tarptautiniame konkurse gali dalyvauti 3–6 klasių moksleiviai.

Darbai gali būti piešti įvairiomis priemonėmis ir technikomis. Konkursui taip pat tinka karpiniai iš spalvoto popieriaus, siuviniai, megzti ar kitaip sukurti darbai. Daugiau informacijos apie konkurso sąlygas rasite Lietuvos geologijos tarnybos interneto tinklalapyje.

Iš Lietuvos mokyklų gautus darbus vertins Lietuvos geologijos tarnybos, Lietuvos geografijos mokslų asociacijos, J. Vienožinskio dailės mokyklos, Lenkijos instituto Vilniuje ir Užsienio reikalų ministerijos atstovų komisija.

Šių metų konkurso prizininkai bus apdovanoti gegužės 27–30 d. Varšuvoje.

 

Visuomenės informavimo skyrius


Kviečiame pasidžiaugti mūsų kolegės Olgos suorganizuoto konkurso akimirkomis. Straipsnį lenkų kalba rasite PL skiltyje.

 

2014-12-03


Jasius kviečia 3-7 metų vaikus kartu su auklėtojais dalyvauti konkurse. Pasakas galite kurti lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis.


Paskubėkite, nes registracija tik iki 2014 m. gruodžio 10 d.


2014-12-03
Download
Jasiaus_kvietimas_lenkiskas.jpg
JPG Image 619.9 KB
Download
Jasiaus_kvietimas_rusiskas.jpg
JPG Image 615.8 KB
Download
Jasius_lietuviu_kalba.jpg
JPG Image 1.5 MB

Kaip Jasius pasakas mezgė

2014-11-24

Jasius, buvo baltas balandis,  gyvenęs pienių pievoje. Pievoje, kuri buvo per sapno ilgį ir trečdalį svajonės nuo Lietuvos. Vaikų paleistas balionėlis į tą pievą nukeliaudavo greičiau, nei suaugusiųjų loginės mintys. Jasius buvo balandis, kurio galvoje sukosi daugybė žodžių, kartais virstančių mažomis popierinėmis valtimis išplaukiančiomis į vingiuotą sakinių jūrą. Maži mediniai irklai, kuriais valtys yrėsi, stabtelėdavo ties kableliais, o akimirkai sustodavo ties taškais, daugtaškiais ar šauktukais. Tik, deja, pievoje, kurioje Jasius gyveno nebuvo plunksnakočių, net jei ir būtų buvę, iš jų nebūtų jokios naudos, nes Jasius rašyti dar nemokėjo, mat jam prieš tris savaites buvo sukakę ketuveri metai. Todėl Jasius savo pasakas mezgė. Valandų valandas jis dėliodavo pievų gėles, giles, kankorėžius, jūros kriaukles į didžiules spalvotas mandalas, tokiu būdu užrašydamas savo istorijas. Tačiau tokias, „megztas“ pasakas moka skaityti tik vaikai, o suaugusiems reikia raidžių rašto...

Kviečiame dalyvauti projekte „Kaip Jasius pasakas mezgė“ (lapkričio 11 d. – gruodžio 21 d.).

Leiskite vaikams nuskristi į pienių pievą, kurioje gyvena Jasius, o sugrįžus iš jos papasakoti ką perskaitė, o Jūs suaugusieji, viską užrašykite. Nieko netaisydami, neredaguodami, nemokydami, nepamokslaudami J. Visas vaikų išgalvotas autentiškas ypatingas pasakas siųskite mums, jei autentiškumo pakaks jos pateks į „megztų“ pasakų knygą!
Atminkite, kad geras mokytojas tas - kuris pasako, kur žiūrėti, bet nesako ką pamatyti!Na, o vaiko žinojimas kuriamas jam pačiam praktiškai veikiant.

Vaikų kūrinys kartu su auklėtojos paruošta kūrybine užduotimi turi būti užrašytas word dokumente. Aprašus siųsti el.paštu jasiaus.pasakos@gmail.com iki gruodžio 11 dienos.

Būtina dalyvių registracija. Registruotis el.paštu jasiaus.pasakos@gmail.com (forma Nr.1) paraiškas siųsti iki gruodžio 10 dienos.

Projekto naujienas galite sekti specialiai projektui sukurtame socialiniame tinkle Facebook. Paskyros pavadinimas „Kaip Jasius pasakas mezgė“.

Visiems dalyviams bus išduotos licenzijuotos pažymos apie dalyvavimą projekte.
Kontaktai pasiteiravimui, jasiaus.pasakos@gmail.com


NUOSTATAI ir REGISTARCIJOS FORMA
KVIETIMAS
(www.lvjc.lt / Seminarai ir mokymai / Kaip Jasius pasakas mezgė)

Tel. nr.: 8 672 35945 (Ramunė) Tel. nr. 8 679 13987 (Jurga)

Megzti linkėjimai:)

Įspūdžiai po atviro logopedinio užsiėmimo

2014-11-22

 

Dėkojame Vilniaus rajono Šumsko pagrindinės mokyklos direktorei Janinai Zenkevič ir logopedei Marijai Žydelienei už svetingumą bei suteiktą galimybę pasisemti žinių, idėjų bei atskleisti mokymo(si) džiaugsmą savyje.

 

Visų dalyvavusių užsiėmime ir jo aptarime vardu dėkoju Marijai už drąsą įkvėpti naujomis idėjomis, norėjimą dalintis gerąja patirtimi. Tariu ačiū mūsų mažiesiems draugams - vaikams už aktyvų dalyvavimą užsiėmime. Esate šaunuoliai!

 

Linkime mūsų kolegei naujų vėjų, naujų iššūkių bei visokeriopos sėkmės, o mažiesiems draugams - norėjimą norėti gilintis į paslaptingą garsų pasaulį.

 

Pagarbiai, Ana Pavilovič-Jančis

 

Įspūdžius lenkų kalba rasite skiltyje PL.


Gražiausios pasakos nuo šiol – LRT programėlėje išmaniesiems telefonams

2014-11-22


Nuo šiol vaikai į sapnų karalystę galės leistis lydimi garsiausių Lietuvos aktorių ir diktorių įskaitytų pasakų, kurių galima klausytis mobiliesiems įrenginiams skirtoje programėlėje „LRT pasakos“.

Programėlę vaikams pristatė ir pirmieji ja mėgautis galėjo patys vaikai.Tarp gausaus susidomėjusių būrio buvo LRT laidų vedėjų bei pramogų pasaulio atstovų atžalos. Pristatyme lankėsi LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, LRT žurnalistas Andrius Tapinas, Agnė Grigaliūnienė, Vaida Skaisgirė ir kiti tėveliai su atžalomis.

Kaip veikia programėlė, jaunesniems vaikams pademonstravo LRT laidų vedėjo A. Tapino dukra Vasara. „Programėlėje galima klausyti pasakų ir piešti. Ji sukurta vaikams, tad labai paprasta naudotis“, – tvirtino V. Tapinaitė.  

LRT Radijo laidos „Tetos Betos viktorina“ vedėja Teta Beta (Bernadeta Stankevičienė) pasekė Donaldo Biseto pasaką „Pamirštas gimtadienis“. „Pasakų reikia klausytis ir jas skaityti“, – tikino vaikų numylėta Teta Beta. 

„Seniai galvojome, kaip panaudoti visas puikias LRT pasakas. Pagaliau įgyvendinome šią idėją. Be abejo, geriausia, kai pasakas skaito mama ir tėtis, tačiau yra ir kitų puikių būdų. Kviečiame atrasti LRT ir LRT pasakas“, – siūlė LRT Komunikacijos ir teisių valdymo departamento vadovas Arnas Zuikis. 

Programėlėje „LRT pasakos“ patalpinta daugiau kaip penkios dešimtys vaikų pamėgtų pasakų iš LRT Aukso fondo. Pasakas įskaitė Elvyra Žebertavičiūtė, Vytautas Rumšas, Lilija Žadeikytė ir kiti iškiliausi Lietuvos „balsai“. Pasakas iki šiol buvo galima girdėti kas vakarą per LRT Radiją, o nuo šiol jų bus galima klausytis bet kur ir bet kuriuo metu.

Klausydami programėlėje esančių įrašų vaikai gali piešti iliustracijas savo mylimiausioms pasakoms ir nusiųsti jas į programėlės galeriją. Pasakas galima reitinguoti, jomis dalintis su draugais socialiniuose tinkluose.

Programėlę galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“ parduotuvės.


Kviečiame pasidžiaugti mūsų kolegės Olgos suorganizuotos šventės akimirkomis. Straipsnį lenkų kalba rasite PL skiltyje.

2014-11-16

„Człowiek człowiekowi jest bratem”. Małe pociechy z Rudomina zwolennikami tolerancji

„Jesteśmy całkiem różni, a jednak tacy sami”. W aurze, jakże wymownych, wyżej przytoczonych słów, będącym mottem tegorocznego Międzynarodowego Dnia Tolerancji, już po raz kolejny w żłobku-przedszkolu w Rudominie, 14 listopada odbyło się święto szacunku i wzajemnej akceptacji - Światowy Dzień Tolerancji.


10 naudingiausių mobiliųjų programėlių mokiniams ir mokytojams

2014-10-24

Skelbiame 10 programėlių sąrašą, kurios darbą klasėje pavers ir patrauklesniu, ir gerokai efektyvesniu. Daugiau informacijos rasite skiltyje nuorodos.


Projekto "Lyderių laikas 2" Vilniaus rajono savivaldybės kūrybinės komandos lyderystės modelio pristatymo renginiai „Kūrybinės dirbtuvės“

2014-10-23

Gerb. vadovai, mokytojai,

Spalio 27 d. - Nemenčinės Gedimino gimnazijoje, spalio 28 d. - Maišiagalos LDK Algirdo gimnazijoje ir spalio 29 d. - Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazijoje įvyks projekto "Lyderių laikas 2" Vilniaus rajono savivaldybės kūrybinės komandos lyderystės modelio pristatymo renginiai „Kūrybinės dirbtuvės“ (plačiau žiūrėti prisegtą darbotvarkę ir spalio renginių planą).

Norintys dar užsiregistruoti į renginius gali tai padaryti el. paštu adresu vigoris@takas.lt<mailto:vigoris@takas.lt> iki spalio 24 d. 12 val. Registruodamiesi nurodykite savo vardą, pavardę, darbovietę bei dieną, kurią planuojate atvykti į renginį (atkreipkite dėmesį, kad renginiai vyks spalio 27 d. - Nemenčinės Gedimino gimnazijoje, spalio 28 d. - Maišiagalos LDK Algirdo gimnazijoje ir spalio 29 d. - Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazijoje).

Pagarbai,
Sofija Ryžova,
Vilniaus rajono savivaldybės administracijos
Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja
Tel. 275 5071, El.p. sofija.ryzova@vrsa.lt<mailto:sofija.ryzova@vrsa.lt>

Download
KŪRYBINIŲ DIRBTUVIŲ DARBOTVARKĖ
Kurybiniu_dirbtuviu_darbotvarke.doc
Microsoft Word Document 229.5 KB

Akimirkos iš renginio

2014-10-15

2014 m. gegužės 29 dieną Nemenčinės K. Parčevskio gimnazijoje įvyko susitikimas, kurio organizatorė ir lektorė buvo logopedė Danuta Banevič. Susitikimo metu buvo pristatyta veikla "IKT priemonių panaudojimas kalbos ir kalbėjimo sutrikimų šalinimui". Dėkojame Danutai ir dalyviams už norėjimą nuolat tobulėti, ieškoti ir atrasti norą pasidžiaugti sėkmingomis istorijomis.


Ana Pavilovič-Jančis


Download
IKT priemonių panaudojimas kalbos ir kalbėjimo sutrikimų šalinimui
Autorė Danuta Banevič
Seminaras_logopedams.ppt.pps
Microsoft Power Point Presentation 339.0 KB

Mielieji logopedai, specialieji pedagogai,

2014-10-05

 

Mokytojų dienos proga linkiu neišsenkančių idėjų,

netikėtų staigmenų, praskaidrinančių dieną,

kantrybės ir geros nuotaikos visus šiuos mokslo metus!!!




Душою красивы и очень добры,

Талантом сильны вы и сердцем щедры.
Все ваши идеи, мечты о прекрасном,

Уроки, затеи не будут напрасны!
Вы к детям дорогу сумели найти,

Пусть ждут вас успехи на этом пути! З днём учителя!


Z okazji Dnia Nauczyciela składam serdeczne życzenia wielu sukcesów
zawodowych, spełnienia obranego celu oraz tego, aby podejmowany wysiłek był źródłem satysfakcji i społecznego uznania.

 

Nuoširdžiai,

Ana Pavilovič-Jančis